UPUTE ZA DOVOĐENJE I ODVOĐENJE DJECE IZ VRTIĆA (COVID-19)

OTKAZUJE SE RODITELJSKI SASTANAK ZA NOVOPRIMLJENU DJECU
25 kolovoza, 2020
Njega, skrb i zdravlje djece
31 kolovoza, 2020
OTKAZUJE SE RODITELJSKI SASTANAK ZA NOVOPRIMLJENU DJECU
25 kolovoza, 2020
Njega, skrb i zdravlje djece
31 kolovoza, 2020

UPUTE ZA DOVOĐENJE I ODVOĐENJE DJECE IZ VRTIĆA (COVID-19)

Poštovani roditelji,

molimo vas da ne dolaze u vrtić ukoliko Vi ili vaše dijete imate:

  • simptome zarazne bolesti (npr. povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje), imate izrečenu mjeru samoizolacije ili ako imate saznanja da ste zaraženi s COVID-19.

 

Ulazak i izlazak iz dječjeg vrtića

Ulazna vrata vrtića su zaključana u vremenskom periodu od 9:00 – 14:00 sati, a otvaraju se pozivom na zvono.

U pratnji djeteta uvijek je samo jedna odrasla osoba. Roditelj ili druga osoba u pratnji djeteta obavezna je u vrtiću nositi masku te bez maske ne može ući u vrtić. (Za vrijeme nošenja maske u vrtiću, neophodno ju je pravilno nositi na način da cijelo vrijeme prekriva nos i usta).

Roditelj ili druga osoba u pratnji djeteta ulazi u vrtić na način da održava razmak od najmanje 1,5 m u odnosu na druge osobe, dezinficira ruke i potplate obuće te izbjegava zadržavanje i grupiranje u vrtiću.

Svaki dan prije dolaska djeteta u vrtić roditelji su dužni izmjeriti tjelesnu temperaturu svome djetetu. Roditelj ili druga osoba u pratnji dovodi dijete do garderobe. Dijete u garderobi obuva papuče, skida jaknu te u kupaonici pere ruke sapunom i vodom prije ulaska u sobu.

Na ulazu u sobu u kojoj će boraviti dijete odgojitelj će na evidencijsku listu upisati tjelesnu temperaturu koju je izmjerio roditelj, a koju će isti ovjeriti svojim potpisom.