Izlet na posjed Contessa i posjet akvariju Aquatika

Rekonstrukcija i dogradnja Dječjeg vrtića Kapljica
30 svibnja, 2019
Izlet na posjed Contessa i posjet dvorcu u Ozlju
12 lipnja, 2019
Rekonstrukcija i dogradnja Dječjeg vrtića Kapljica
30 svibnja, 2019
Izlet na posjed Contessa i posjet dvorcu u Ozlju
12 lipnja, 2019

Izlet na posjed Contessa i posjet akvariju Aquatika

U srijedu, 22. svibnja 2019. djeca iz Programa predškole (skupina Sovice) posjetila su u sklopu završnog izleta slatkovodni akvarij u Karlovcu “Aquatika” i posjed Contessa. CILJ IZLETA je upoznati djecu s kulturno-povijesnim razdobljima, kroz bajkovit ugođaj i na taj način potaknuti ljubav prema našoj kulturnoj baštini i vrijednostima, jačati osjećaj pripadnosti široj društvenoj zajednici uz veselo raspoloženje i bogate doživljaje. Uz to, namjera je potaknuti zainteresiranost za prirodu i očuvanje biljnih i životinjskih vrsta, te oživjeti svijet bajki i snažno poticati dječju maštu i znatiželju, kao osnovni preduvjet poticanja dječje kreativnosti i originalnosti u izražavanju misli i ideja.

AQUATIKA

Aquatika pruža svim posjetiteljima jedinstven doživljaj podvodnog svijeta slatkih voda s karlovačkog područja. U akvarijima se nalazi preko 100 vrsta riba, a doživljaj upotpunjavaju zvukovi rijeka i špilja. Djeca su se zabavljala tražeći razne vrste riba s voditeljem i na taj način vježbala zapažanje. No najviše dječje pažnje zaokupio je ronilac koji je uređivao stanište soma u jednom akvariju.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Princeze i vitezovi na posjedu CONTESSA “Biraj svoju ulogu”

Nezaobilazan dio programa svakako je izbor kostima u sobi za bal, gdje se djeca mogu uživjeti u ulogu grofova, grofica, princeza i vitezova, birajući između drvenih mačeva i štitova, te preko 200 šarenih haljina i viteških odora. Bonton je na dvoru vrlo važan. Zanimljive legende i priče uz razgledavanje bajkovito uređenih prostorija u 300 god. staroj kuriji, priča o konjima i druženje s njima, ručak u 3 slijeda u kostimima, ples, iznenađenja, igre i još mnogo toga.