Kako djeci pružiti informacije i podršku u kriznoj situaciji?

Preporuke o provedbi Programa obveznog cijepljenja tijekom epidemije COVID-19
1 travnja, 2020
VRTIĆ KOD KUĆE
3 travnja, 2020
Preporuke o provedbi Programa obveznog cijepljenja tijekom epidemije COVID-19
1 travnja, 2020
VRTIĆ KOD KUĆE
3 travnja, 2020

Kako djeci pružiti informacije i podršku u kriznoj situaciji?

Poštovani roditelji,

ovih dana suočavamo se sa svima nama nepoznatom situacijom i dok smo fokusirani na sve što ne možemo raditi ili imati, dok osjećamo napad na svoju slobodu jer se (privremeno) rastajemo od života kakav znamo, jer ne znamo što će se dogoditi ne smijemo zaboraviti da i dalje možemo komunicirati, učiti o svemu onome za što inače nemamo vremena, doista čuti našu djecu, čitati knjige, nazvati prijatelje, mamu, baku… možemo voljeti, brinuti, razumjeti druge i čuvati njih i sebe. Nismo nemoćni sve dok to sami ne odlučimo biti. Djeca uče promatrajući nas odrasle, i najglasnija je poruka upravo ona koju vide iz naših postupaka. Postoje i životne lekcije koje nam korona virus daje.

U redu je pokazati i osjećati neugodne osjećaje kojima smo ovih dana preplavljeni. Recite da ste i vi ljuti, tužni, uplašeni, ali da ste uvijek tu za njih, da ih čuvate i brinete se da su zdravi.
Novonastaloj situaciji treba se prilagoditi na način da si olakšamo, ali vodeći računa o tome da je djeci iznimno važan osjećaj sigurnosti, kontrole i predvidivosti (i u normalnim, a kamoli u izvanrednim situacijama). Pokušajte, u skladu s mogućnostima, organizirati u otprilike isto vrijeme u danu konzumaciju obroka, boravak djece na zraku (sukladno preporukama Stožera civilne zaštite), dnevni odmor i fizičku aktivnost jer je i to dio brige o zdravlju.

U nastavku se nalaze korisni sadržaji kojima se možete poslužiti:

https://www.poliklinika-djeca.hr/aktualno/novosti/smjernice-za-roditelje-kako-djecu-informirati-o-koronavirusu-i-kako-malom-djetetu-pomoci-da-shvati-pravila/

SLIKOVNICA zapeli zajedno